• Ann - Seriously Food Tailer

Comfortfood? Niks beter dan de home made zuurkool van mijn mama!



Comfort food kunnen wij de laatste tijd wel gebruiken. Welk gerecht mij altijd troost biedt? Mijn mama haar homemade zuurkool. Daar word ik instant blij van. Simpel, maar o zo lekker. Schenk daar een lekkere Elzasser bij en je maakt van mij de gelukkigste vrouw ter wereld. How easy can it be?


Het recept?

Ingrediënten voor 6 personen

1kg ribben

2kg zuurkool (vers van bij de slager)

10 schijven gerookt spek (0,5 cm dik)

8 schijven kalfsworst (1cm dik)

2 rookworsten

boter

peper en zout


Dit is een gerecht dat je best 1 dag op voorhand klaarmaakt, dan smaakt het nog beter! Kruid de ribben met peper en zout. Smelt een flinke klont boter in de pan (à la Jeroen Meus) en laat daarin de ribben eventjes aanstoven. Voeg dan de helft van de zuurkool toe. Giet er een beetje water bij en laat ongeveer een klein half uurtje sudderen op een zacht vuurtje. Voeg dan de schijven kalfsworst toe en bedek deze opnieuw met zuurkool. Laat 10 min sudderen. Leg er dan de schijven spek op, met de rest van de zuurkool en laat weer warm worden. Voeg tenslotte de rookworsten toe. En laat nog even kort doorwarmen. Zet een nacht koel. Warm de volgende dag op en serveer met verse aardappelpuree en een heerlijk glaasje Riesling.


Recept by Nelly Willekens




20 views0 comments

Proudly created by Seriously Food.

Terms and conditions.