• Ann - Seriously Food Tailer

Een digitale kookworkshop met niemand minder dan Seppe Nobels & Young Mastercook Francesca Sterckx

Heerlijk toch als je voor je werk samen met een topchef in de keuken mag staan! Toen de horeca een tijdje geleden weer de deuren moest sluiten, stond er in het kader van een Europese campagne voor kalfsvlees, een van mijn klanten bij oSérieux, een verjaardagsetentje met influencers op het programma bij Tafelklap die dit jaar haar 10de verjaardag viert (bravo Anniek voor 10 jaar non stop culi inspo!). Dat feestje kon natuurlijk niet doorgaan, maar er groeide wel een ander idee: waarom zouden we geen digitale workshops organiseren? Een telefoontje naar Sofie van Vlam, een plan van aanpak naar Europees coördinator Martine van Vaudoo en mijn absolute geloof dat deze formule zou werken (ik heb mijn beste beentje voor gezet want had natuurlijk keiveel zin om met 2 toppers uit het BE culi-wereldje samen te kunnen werken....) en we waren vertrokken!


Seppe was direct laaiend enthousiast en moest hard lachen met mijn vraag "wil jij ook met kalfsvlees werken?" We hadden namelijk samengewerkt voor Looye Honingtomaten waar hij heerlijke recepten had ontwikkeld en in mijn ogen was hij DE groentechef bij uitstek. Maar deze Antwerpse topper van restaurant Graanmarkt 13 houdt ook van een stukje vlees en gaat voor ieder gerecht op zoek naar het ideale evenwicht tussen groenten en vlees in het bord. En het mag gezegd: zijn creaties voor deze workshop waren absoluut overheerlijk.Ook de altijd goedlachse Francesca van Mistinguett in Aarschot twijfelde geen moment. Tuurlijk wilde ze weer meedoen aan een actie voor kalfsvlees. Een digitale kookworkshop vond ze maar wat spannend. Vorig jaar creëerde ze ook al 5 recepten met kalfsvlees. Mijn absolute favo: haar creatie met kalfstong. Ik hoor je al denken? Tong? Bahhh..... Eerlijk is eerlijk. Ik dacht dat ook. Maar ik was uitgenodigd, dus durfde niet nee zeggen. En gelukkig maar, want dit gerecht is een échte voltreffer! Een culinaire smaakbom.


Natuurlijk moest het allemaal corona-proof. Fotograaf Frank Croes plaatste zijn camera-opstelling buiten. Laure Holemans filmde met mondmasker en onze deelnemers kookten vanuit hun eigen keuken mee met de chef. In de namiddag hadden ze alle ingrediënten gekregen voor de bereiding van de 2 recepten (amai, ik heb wel serieus mogen rondlopen om alle ingrediënten bij elkaar te krijgen), inclusief een lekker fesje bubbels en een wijntje dat perfect paste bij de delicate smaak van het kalfsvlees. Met bijzondere dank aan de sommelier van Le Cellar bij Rob gourmetmarket. PS Ik heb daar altijd het gevoel in "la cave d'Alibaba" te zijn:)


Deelnemers vinden was geen probleem, Belgische foodies wilden maar wat graag met deze twee toppers samen koken! Super blij dus met de namen: Cookameal, Mijn Puur Leven, Avocado van de Duivel, Tafelklap, KrisKookt, Mustbeyummie, Elle Eten, Koken op hakken, Hap en Tap. En ze hadden er allemaal megaveel zin in. Ik mocht gewoon proeven van de gerechtjes van de chefs, maar zij moesten het wel zelf doen. Respect. Want sommige dingen lijken simpel, maar het vraagt toch wel wat - lees veel - ervaring in de keuken. Mijn saus dikt bv nooit in. Maar ik heb wel een wijze les geleerd. Begin er op tijd aan, het geheim is de saus echt langzaam laten inkoken. En niet à la Ann Ramaekers, snel snel:):):)Ik vond de combinatie van kaneel met kalfsvlees van Seppe een geniale vondst! Zou ik zelf nooit gedurfd hebben. En het bordje met de tataki van kalfsvlees met pittige witlofsalade van Francesca heb ik stiekem afgelikt:). Zin om zelf aan de slag te gaan? Klik hier om alle recepten te ontdekken.


Zin om de sfeer op te snuiven?18 views0 comments

Recent Posts

See All