• Ann - Seriously Food Tailer

Let me tell you a story over een hete zaterdagnamiddag...

Grappig hoe corona de meningen verdeelt! Hoe er gereageerd wordt op mensen die kritische vragen stellen. Het lijkt wel of er geen vrije meningsuiting meer bestaat. Regeltjes volgen? Tja daar ben ik nooit een hele goeie in geweest. Maar toch hou ik afstand en draag ik masker waar ze het me vragen. Zie ik bijna geen vrienden en verdorie ik mis ze keihard. Geef ik geen of toch heel weinig kussen en knuffels. Met pijn in het hart. Laat ik mijn O Serieux team nog altijd telewerken. En ook dat mis ik keihard. Maar ik probeer door te zetten uit respect voor mijn ouders. Allebei in de 80 en gelukkig nog gezond. Toch heb ik heel wat vragen bij de regeltjes. Vooral omdat er weinig positieve noten inzitten en ze vaak incoherent zijn en dagelijks veranderen. Is een masker dragen wel gezond? Tja... ik heb er dankzij een kritische vriendin Christelle Gofflot heel wat over gelezen de laatste dagen. Stof tot nadenken vooral als je bedenkt dat we het eerst niet moesten dragen en dat het nu plots een miraculeuze oplossing is... En ik moet zeggen deze morgenvroeg op de markt plakte het al aan mijn gezicht wat me toch ook niet je van het lijkt qua hygiene. Maar goed ik luister gedwee Toch voel ik mezelf wel veranderen. Ik begin kritischer te worden. Steeds meer vragen te stellen. Beetje opstandig ook. Ik erger me blauw aan mensen die in het bos waar megaveel ruimte is om afstand te houden een masker dragen. Aan mensen die plots van trottoir veranderen en met het hoofd naar beneden verder wandelen. Maar ook aan mensen die geen afstand houden zoals die gehaaste dame aan de groentekraam deze morgen. Is dat de wereld die we willen vraag ik me dan luidop af? Een wereld waar geen plaats meer is voor liefde, knuffels, een simpele bonjour, een lach? Ik heb niet direct een antwoord. Corona is een vies beestje en ook ik wil het liefst zo ver mogelijk uit mijn buurt. Maar toch droom ik iedere dag opnieuw dat ik wakker zal worden in een nieuwe wereld waar social distance een verre herinnering is en waar je weer volop kan genieten van het gezelschap van familie en friends!

PS denk dat de warmte naar mijn hoofd is gestegen en het lijkt wel telepathie maar JOE.fm speelt net ‘la balade des gens heureux’ ik spot mijn hubbie, mijn 2 zonen, Hafsa en West en ik voel me weer helemaal happy


ILLUSTRATIE : @EVAMOUTON VOOR @OSERIEUX


0 views0 comments